Alla kan rida Grand Prix

Kan alla rida Grand Prix? Enligt Patrik Kittel så kan alla det.

I söndags var jag i Stockholm och på Patrik Kittels clinic som han har i samarbete med Saab. Du kan läsa mer om Dressge tour clinicen Här. 

Jag älskar verkligen Patrik Kittel, hans kärlek till hästarna och hans pedagogiska förmåga när det kommer till att förklara, han sätter rätt ord på saker så att man förstår. Samt att få se han rida själv är en stor inspiration. Jag och de två stallkamrater som jag åkte med, kan lugnt säga att vi alla tre var fyllda med inspiration och mål. Nu kommer inte jag och Black velvet rida Grand Prix i år, men om man ska lita på Patriks motto ”alla kan rida Grand Prix” så får jag hoppas att någon dag framöver att även jag kan göra det. Om det inte blir på Blackie så kanske på en annan häst.

Målen för i år med Blackie är att vi ska komma iväg mer till andra ridhus, där jag står idag finns inget ridhus. Bara en paddock som är oridbar denna årstid, så vi rider mest i skogen. Ska även försöka komma iväg på både hoppträning och dressyrträning så vi kan stämma av lite på pay and ride och pay and jumps först innan jag anmäler oss till en första klubbtävling. Jag är inte ens medlem i en klubb, så det blir en djungel att bara välja vilken klubb man ska vara medlem i.

Så om framtida mål är Grand prix, så är årets mål en början på den vägen, det kanske kommer ta många år innan vi är där, om vi ens kommer dit. Men man ska väl drömma stort säger dem. Vi får ta ett steg i taget, det ska bli kul att göra en årsresumé i december sen för att läsa och gå igenom vad som har hänt under det här året. Då kan jag skriva att i januari och februari har vi mest fokuserat på att öka styrkan och konditionen. Och att årets mål är att tävla en klass i hoppning och en klass i dressyr. Jag vet fortfarande inte vilken höjd eller program så det får bli osagt än så länge.

Men jag är redo att verkligen utvecklas detta året, och det ska bli spännande att kunna gå tillbaka och läsa om allt sen. Jag hoppas även att ni ska finna det intressant att läsa och följa med på resan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.