Igångsättning

Igångsättning

Igångsättning

Idag är det dags för att gå vidare i Blackies igångsättning. För att dra hela historian lite kort så åkte jag in med henne till klinik för att kolla hälsostatus för att jag märkte att hon blivit mer grinig än vanligt. Där fick vi beskedet att hon visade reaktion på alla fyra benen vid böjprov. I total chock var jag eftersom aldrig visat något i ridningen eller när jag har sprungit upp med henne inför några stallkamrater. Gråten kom där och då och jag trodde att de var någon stort fel som inte alls gick att reda ut, men vi behandlade henne med metacam och hon tog sig så bra på den behandlingen så vid andra besöket var det bara högerbak knä och höger kotled fram som vi behövde behandla. Vid tredje besöket såg veterinären att hon var mycket bättre, men ändå inte helt bra. Vi tog även röntgenbilder över ryggen och där är hon fin, men vi såg på röntgen att de är något vid högerbak knä, veterinären trodde inte de var lösa benbitar för de såg inte riktigt ut som det, men något är det där som stör henne.

Men nu har hon mest fått skrittat för hand några veckor samt senast dagarna uppsuttet, men idag ska jag för första gången jogga på henne lite lätt efter hon blev behandlad första gången som är ungefär en månad sen. Så det har faktiskt gått väldigt fort att hon blivit bra. Men det är ett sista återbesök som gäller innan jag vet riktigt hur den närmaste framtiden kommer se ut. Jag håller tummarna att allting ser bra ut.

Framtiden

Visar hon ingen skillnad från tredje besöket till det fjärde så får vi se vad veterinären rekommenderar, jag lita på honom fullt ut och vet att han är väldigt duktig på det han gör. Om hon skulle vara bättre och förhoppningsvis helt återställd, så ska de läggas upp en stor igångsättningsplan, för att komma tillbaka där vi var innan kommer ta tid. Men man vill inte förstöra något genom att ha för bråttom.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.